ترک کوکائین به عنوان یک ماده محرک با ترک مواد مخدر سنتی نظیر تریاک تفاوتهایی دارد چراکه کنار گذاشتن این ماده بر خلاف مواد مخدر سنتی علائم جسمانی چندانی به بار نمیآورد و بیشتر منجر به عوارض روانی میگردد. در واقع افراد هنگام ترک کوکائین ممکن است با علائم افسردگی شدید و اضطراب و بی قراری مواجه شوند که همین مسئله دوباره آنها را به سمت مواد سوق میدهد. با این حال با توجه به عوارض ترک، افراد همواره به دریافت خدمات متفاوتی نظیر درمانهای روان پزشکی و روان شناختی نیاز مبرم دارند تا بتوانند در کنار ترک، عملکرد خود را در زمینههای مختلف حفظ کرده و به روال عادی زندگی بازگردند. با توجه به اهمیت ترک کوکائین ما در ادامه به انواع روشهای ترک اشاره کردهایم. برای دریافت خدمات درمان و ترک اعتیاد کلیک کنید.
منبع : بهترین روش ترک کوکائین
کوکائین چیست و علائم اعتیاد به آن کدام است؟
کوکائین نوعی ماده مخدر قوی است که در طبقه بندی مواد در دسته محرکهای سیستم عصبی قرار میگیرد. کوکائین به شدت اعتیادآور بوده و از جمله مواد سریع الاثر محسوب میشود. به طوری که افراد تقریباً بلافاصله پس از مصرف آن علائمی نظیر افزایش بیش از حد انرژی، سرخوشی مفرط، لرزش، احساس اضطراب، وحشت زدگی، بدبینی نسبت به اطرافیان، گوش به زنگی، هذیان و توهم را تجربه میکنند.
علائم ترک کوکائین
وابستگی و اعتیاد به مواد باعث میشود که افراد هنگام مصرف نکردن دچار علائم ناخوشایندی شوند. این علائم گاهی آن قدر آزار دهنده میشوند که افراد قید ترک اعتیاد را میزنند و زندگی خود را محکوم به شکست و درگیری در اعتیاد میپندارند. در حالی که امروزه روشهای درمانی مختلفی برای کاهش نشانههای ترک وجود دارد. این روشها به شما کمک میکنند تا رنج کم تری را متحمل شده و با گامهای استوارتری در مسیر بهبودی قدم بردارید. نکته قابل توجه اینجاست که اکثر افراد در طی ترک کوکائین اغلب دچار علائم روانشناختی میشوند و مشکلاتی نظیر دردهای عضلانی و جسمانی را کمتر تجربه کنند. از جمله علائم محرومیت از ماده کوکائین میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
– احساس افسردگی شدید
– خستگی مفرط
– دچار شدن به خصومت و بدبینی
– ابتلا به مشکلات خواب
– احساس ولع شدید نسبت به مصرف مجدد کوکائین
– احساس بیقراری و اضطراب مفرط
روشهای درمانی برای ترک کوکائین
برای ترک اعتیاد به کوکائین روشهای دارویی و مداخلات رفتاری مختلفی وجود دارد. این روشها اغلب بر احساس ولع شدید نسبت به مصرف مواد و کاهش علائم ترک متمرکز هستند. در نتیجه به افراد کمک میکنند تا در مسیر ترک با موانع کمتری رو به رو شده و برای حل آنها راهکارهای مقابلهای مناسب را بشناسند. همچنین با توجه به اینکه اعتیاد به کوکائین از تعامل فاکتورهای مختلف زیستی، روانی، محیطی، اجتماعی و خانوادگی پدید میآید، متخصصین در درمان این مشکل تلاش میکنند تا همه این عوامل را تحت نظر قرار داده و متناسب با نیازهای بیمار خدمات مورد نیاز را ارائه دهند. ما در ادامه به انواع روشهایی که در ترک اعتیاد به کوکائین مورد استفاده قرار میگیرد اشاره کردهایم.
ترک کوکائین با مداخله رفتاری
بررسیها نشان میدهند مداخلات رفتاری یکی از مؤثرترین روشها برای ترک اعتیاد به کوکائین محسوب میشوند. این مداخلات میتوانند به صورت سرپایی در اختیار افراد قرار گرفته و یا به عنوان جزئی از برنامههای بستری ارائه شوند. رویکرد رفتاری در بسیاری از موارد در ترکیب با درمانهای دارویی به کار میرود که در این شرایط اغلب افزایش اثرات درمانی را شاهد هستیم.
روانشناسان و سایر متخصصین سلامت روان که از رویکرد رفتاری استفاده میکنند میکوشند، عوامل تحریک کننده موقعیتی یا درون روانی مصرف مواد را شناسایی کرده و به فرد نشان دهند که این عوامل چگونه بر اعتیاد او اثر میگذارند. هم چنین آنها برای فرایند ترک، اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی را در نظر گرفته و تلاش میکنند هنگام دستیابی بیمار به هریک از اینها پاداشهایی را در اختیار او قرار دهند.
دارو درمانی
تاکنون داروی خاصی برای ترک اعتیاد به کوکائین ابداع نشده است. با این حال مطالعات و مشاهدات بالینی نشان میدهند تجویز برخی داروهای روان پزشکی نظیر ضدافسردگیها میتوانند تا حد زیادی در کاهش علائم ترک کوکائین مؤثر بوده و به فرد کمک نمایند تا دوران سم زدایی و بهبودی را راحت تر پشت سر بگذارد.
گروه درمانی
گروه درمانی به کمک افرادی که خود در مسیر ترک قرار دارند و توانستهاند برخی اهداف درمانی را پشت سر بگذارند یکی از روشهای بسیار مؤثر در ترک کوکائین است. بهخصوص در مواردی که بیمار دچار وسوسه و ولع شدید میشود و احساس میکند که نمیتواند کنترلی بر رفتار خود داشته باشد شنیدن تجربیات و راهحلهای افرادی که همین مشکلات را پشت سر گذاشتهاند و دریافت حمایت از جانب آنها میتواند تا حد بسیاری مؤثر باشد.
خانواده درمانی
بسیاری از خانوادهها از مواد مخدر جدیدی نظیر کوکائین و آثار و عوارض آنها بر ذهن آگاهی چندانی ندارند. به همین خاطر ممکن است با استفاده از روشهای غلط و غیر مؤثر تلاش کنند فرد مورد نظر را ترک دهند. این تلاشها در بسیاری از مواقع به شکست منجر میشود و مشکلات اعتیاد بیمار را تشدید میکند. از همین رو متخصصان در بسیاری از موارد تلاش میکنند تا در مسیر ترک، خانوادهها را نیز درگیر کرده و آموزشهای لازم را به آنها ارائه دهند. بررسیها نشان میدهند که خانواده نقش بسیار کلیدی در ترک موفقیت آمیز دارد.
شما می توانید با دریافت خدمات از متخصصان خبره ترک اعتیاد در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از بازگشت سلامت جسمی و روانی خود و یا عزیزان خود اطمینان حاصل نمایید.
سؤالات متداول
– مصرف بلندمدت کوکائین چه عوارض جسمانی به همراه دارد؟
مصرف بلند مدت کوکائین میتواند منجر به بروز برخی اختلالات و بیماریهای جسمانی شود که از جمله مهمترین آنها میتوان به بیماریهای تنفسی، تضعیف سیستم ایمنی، دچار شدن به هپاتیت، بروز مشکلات قلبی-عروقی و سکته اشاره کرد.
دوره سم زدایی کوکائین معمولاً چقدر طول میکشد؟
در سم زدایی تحت نظر متخصصین معمولاً این فرایند چیزی در حدود 5 تا 7 روز طول میکشد؛ اما در نظر داشته باشید که سم زدایی به معنای ترک اعتیاد نیست بلکه اولین گام برای رسیدن به این هدف است چراکه اعتیاد منجر به تغییرات مغزی مزمن در مغز انسان میشود که به برای بهبود به دریافت درمانهای روان شناختی نیاز دارد. افرادی که تنها به دوره سم زدایی اکتفا میکنند معمولاً کمتر در دوره پرهیز دوام میآورند و اندکی بعد دوباره به مصرف گرایش پیدا میکنند.
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354 استان تهران :9092301539
:: برچسبها:
ترک کوکائین ,
:: بازدید از این مطلب : 583
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0